Lehdistötiedotteet

Nordkalk louhii kalkkikiveä Varmon avolouhoksessa kesällä 2018

Emmi Nuppula (emmi.nuppula a nordkalk.com), 7.6.2018

Nordkalk Oy Ab louhii kalkkikiveä Varmon avolouhoksessa Kiteen Kesälahdella kesällä 2018. Poraus- ja louhintatyöt Varmossa aloitetaan 18.6. ja kiven murskaus 2.7. Veden pumppaus louhoksesta alkaa ennen louhinnan aloittamista. Louhinta- ja murskaustyön arvioidaan kestävän noin kolme viikkoa. Murskaus tehdään kaivoksen pohjalla meluhaittojen minimoimiseksi. Kuljetukset ajoittuvat syksylle, maanparannuskalkin myyntisesonkiin.

Varmon louhos palvelee maanparannuskalkkiasiakkaita itäisessä Suomessa, sillä tavoitteena on mahdollisimman lyhyet kuljetusmatkat. Varmon kalkkikivi on magnesiumpitoista, ja sopii siksi hyvin maanparannuskalkiksi. Maanparannuskalkin vilkkain myyntisesonki on syksyllä, syys-lokakuussa.

Varmon avolouhos on pieni. Suunniteltu louhintamäärä kesällä 2018 on noin 10 000 tonnia.    

Lisätietoja antaa:

Jouni Heinonen, tuotantojohtaja, Koillis-Eurooppa, puh. 040 531 1392
Arja Piironen, yksikönpäällikkö, Lappeenranta-Louhi, puh. 040 023 2102


Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava kalkkikivipohjaisten tuotteiden ja ratkaisujen toimittaja. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille kuten sellu- ja paperi- sekä kaivos- ja terästeollisuudelle, rakentamiseen ja kemianteollisuudelle. Sovellustemme avulla parannetaan ilman ja veden laatua ja lisätään viljelysmaan tuottavuutta. 

Nordkalkilla on tuotantoa yli 20 paikkakunnalla Itämeren ympärillä ja Keski-Euroopassa, joten olemme aina lähellä asiakkaitamme. Yhtiön palveluksessa on 1000 henkilöä ja vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 304 milj. euroa. Nordkalkin omistaa suomalainen perheyritys Rettig Group.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.