Lehdistötiedotteet

Nordkalkille tuomio vuoden 2011 työtapaturmasta Ruotsissa

Anne Foley (info a nordkalk.com), 24.5.2018

Norlannin hovioikeus antoi tänään päätöksensä kalkkiuunitapaturmassa, joka sattui Nordkalkin aiemmin omistamassa tuotantolaitoksessa Luulajassa 1.11.2011. Hovioikeus päätyi käräjäoikeuden tavoin toteamaan Nordkalkin vastuulliseksi tapaturmaan. Yhtiö tuomitaan kolmen miljoonan kruunun yhteisösakkoihin ja Nordkalkin entinen yksikönpäällikkö ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja päiväsakkoihin.

 
- Käräjäoikeuden tavoin hovioikeus on todennut, että tapaturman uhrit olivat Nordkalkin vuokratyöntekijöitä ja että Nordkalkilla oli tämän takia työsuojeluvastuu tapaturman sattuessa. Nordkalkin kanta on ollut, että johtopäätös on väärä, ja että kyseessä oli urakoitsija-tilaajasuhde, millä on suuri merkitys vastuusta päätettäessä, sanoo Eva Feldt, Nordkalkin Skandinavian viestintäpäällikkö.


Nordkalk on korostanut tulevaisuutta silmällä pitäen, että vastuunjako työn tilaajan ja urakoitsijan välillä selvennetään, koska sillä voi olla kauaskantoisia seurauksia. Tämä tuomio tulee vaikuttamaan moneen yritykseen, ja niiden täytyy arvioida, miten töistä sovitaan urakoitsijan kanssa tai miten töiden osittainen ulkoistaminen voidaan toteuttaa.


- Ratkaisun saaminen vastuukysymykseen on tärkeää kaikille osapuolille. Koska kaksi oikeusastetta on nyt päätynyt samaan ratkaisuun, Nordkalk hyväksyy esitetyn kritiikin ja tyytyy tuomioon. Haluamme vielä kerran pahoitella tapaturmaa ja sen aiheuttamia seurauksia uhreille ja näiden omaisille, sanoo viestintäpäällikkö Eva Feldt.


Lisätietoja:
Eva Feldt
Viestintäpäällikkö, Skandinavia
Puh. +46 (0)10-4762664, +46 (0)739-201086
eva.feldt a nordkalk.com

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.