Lehdistötiedotteet

Louhintakampanja Kolarin Ruonanojan avolouhoksessa syys-lokakuussa

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 22.9.2021

Nordkalk tekee kalkkikiven louhinta- ja murskaustöitä Ruonanojan avolouhoksessa Kolarissa syys-lokakuussa 2021. Louhinta ja kiven murskaus on alustavasti suunniteltu aloitettavaksi viikolla 39. Kokonaisuudessaan louhinta- ja murskaustöiden arvioidaan kestävän noin kolme viikkoa.

Louhittu kivi myydään paikan päältä maatalouskalkkina. Ruonanojan kalkkikivi on kalsiittinen kalkkikivi, joka sopii erinomaisesti maanparannuskalkiksi parantamaan viljelysmaan tuottavuutta. Maanparannuskalkin vilkkain myyntisesonki on syksyllä, syys-lokakuussa.

Ruonanojan avolouhos on pieni ja suunniteltu louhintamäärä vuodelle 2021 on noin 15 000 tonnia. Viimeksi kalkkikiveä on Ruonanojalla louhittu vuonna 2011.


Lisätietoja:
Mikko Lumiaho, tuotantopäällikkö, puh. 040 631 9339.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.