Lehdistötiedotteet

Tytyrin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet

Hanne Mäkelä (hanne.makela a nordkalk.com), 2.3.2021

Nordkalk käynnisti Lohjan Tytyrin tuotanto-organisaatiossa 11.1.2021 yhteistoimintaneuvottelut, joiden tavoitteena oli löytää säästöjä toimipaikan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Neuvottelujen taustalla oli Tytyrin kalkkikiven heikentynyt kysyntä. Perjantaina 26.2. päättyneiden neuvottelujen piirissä oli koko Tytyrin toimipaikan (kaivos ja tehdas) tuotantohenkilöstö.

Neuvotteluissa pyrittiin ensisijaisesti löytämään säästöjä mahdollisten erilaisten työjärjestelyiden kautta, mutta näiden säästöjen lisäksi jouduttiin lakkauttamaan kuusi (6) työntekijätehtävää. Irtisanotuille henkilöille tarjotaan tukea uravalmennuksen muodossa ja heitä kannustetaan hakemaan Nordkalkilla muualla Suomessa avoimena olevia työpaikkoja.

Lisätietoja,
Mikael Furu, EVP Northern Europe, 040 5516724  
Hanne Mäkelä, viestintä- ja henkilöstöjohtaja, 050 3858670.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.