Lehdistötiedotteet

Nordkalk muuttaa toimintamalliaan ja vähentää työpaikkoja varmistaakseen kustannuskilpailukykynsä tulevaa kasvua varten

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 2.9.2019

Kalkkikiviyhtiö Nordkalk muuttaa toimintamalliaan konserninlaajuisesta, funktiopohjaisesta mallista maantieteellisiin alueisiin perustuvaan malliin. Tämä johtaa muutoksiin vastuissa ja käynnissä olevan muutosohjelman myötä arviolta enintään 200 työpaikan vähennykseen koko yhtiössä. Suomen Nordkalk Oy Ab:ssä vähennystarpeen arvioidaan olevan enintään 90 työpaikkaa.

Nordkalk toimii Suomessa yhdeksällä toimipaikalla työllistäen 354 henkilöä. Neuvottelut koskevat Suomen koko henkilöstöä. Mahdollisten vähennysten määrä eri toimipaikoilla selviää yhteistoimintaneuvotteluissa.

Nordkalk on kärsinyt pitkään vaikeasta markkinatilanteesta, heikentyneestä myynnistä ja kustannusinflaatiosta. Vuoden 2019 alussa käynnistettiin muutosohjelma, jonka tavoitteena on parantaa suorituskykyä ja kannattavuutta pitkällä tähtäimellä. Tuotannon tehokkuuden parantaminen sekä  hankinta- ja myyntitoimintojen optimointi ovat keinoja, joilla lisätään kustannuskilpailukykyä ja vahvistetaan kassavirtaa nykyisiä ja tulevia investointeja varten. Nyt Nordkalk vauhdittaa muutosohjelmaansa vaihtamalla toimintamalliaan.

Kerromme tänään kipeästä mutta tarpeellisesta päätöksestä, jolla turvaamme Nordkalkin tulevaisuuden ja kasvun. Omistautunut henkilöstömme, joista monet ovat tehneet pitkän uran yhtiössä, kokee suuria muutoksia tulevina kuukausina. Yhtiö tekee parhaansa tukeakseen työntekijöitä tämän muutoksen aikana”, kommentoi toimitusjohtaja Paul Gustavsson.

Kaksi vahvaa maantieteellistä aluetta

Uudessa organisaatiomallissa on kaksi maantieteellistä aluetta, yksikkö uusille liiketoiminnoille ja konsernitoimintoja. Alue Nordkalk Pohjois-Eurooppaajohtaa Mikael Furu ja Nordkalk Keski-Eurooppaa Piotr Maciak. Kari Vyhtisen johtama New Businesses -yksikkö on vastuussa kasvuhankkeista, tutkimuksesta ja kehityksestä, vastuullisuustyöstä sekä Turkin ja Ukrainan toiminnoista.

Alueilla on kokonaisvastuu myynnistä ja markkinoinnista, tuotannosta, ostoista ja logistiikasta.

Uudessa alueellisessa toimintamallissa fokus on enemmän asiakkaissa, koska malli siirtää vastuun toiminnasta lähemmäs paikallista tekemistä. Tämä tarkoittaa selkeämpiä vastuita, vähemmän byrokratiaa ja nopeutta päätöksentekoon. Olen vakuuttunut, että yhtiössä on merkittävää tehostamis- ja parannuspotentiaalia, ja uusi toimintamalli auttaa meitä vapauttamaan tämän potentiaalin,” sanoo CEO Paul Gustavsson.

Nordkalk johtoryhmään (NKMT) kuuluvat Paul Gustavsson (CEO), Marcel Gestranius, Mikael Furu, Piotr Maciak, Kari Vyhtinen, Markus Kivimäki, Taru Ämmälä, Kalle Josefsson ja Nicklas Bergström (siirtovaiheen ajan, kunnes uusien alueiden toiminnot ovat vakiintuneet).Anne Foley osallistuu kokouksiin kunnes uusi viestintävastaava liittyy johtoryhmään.

Tarmo Tuominen on päättänyt luopua varatoimitusjohtajan tehtävistä. Hän jättää johtoryhmän ja jatkaa tittelillä Senior Advisor. Marcel Gestranius nimitetään uudeksi varatoimitusjohtajaksi.

Uusi organisaatio astuu voimaan 1. marraskuuta 2019 edellyttäen, että yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Nykyiset vastuut ovat voimassa siihen asti.

Lisätietoja

Paul Gustavsson, Nordkalk-konserni +46 10 476 2544

.​.​.​

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.