Kalkki on kaikkialla

Kalkkikivi on välttämätön raaka-aine

Nordkalkin tuotteet

Kalkkikivipohjaisia tuotteita - tuttavallisemmin kalkkia - tarvitaan monilla teollisuuden aloilla, ympäristönhoidossa ja maataloudessa. Nordkalkin päätuotteet ovat kalkkikivi ja siitä valmistetut murskeet, jauheet ja rikastettu kalsiitti, sekä poltettu kalkki ja sammutettu kalkki. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös dolomiitti ja harvinainen mineraali wollastoniitti, joka esiintyy kalkkikiven yhteydessä.

Kalkkikivi on puhdistava luonnontuote 

Kalkkikivi on alun perin sedimentäärinen karbonaattikivi, joka koostuu pääosin kalsiittimineraalista eli kalsiumkarbonaatista (CaCO3). Puhdas kalkkikivi sisältää 95-100 % kalsiumkarbonaattia. Kalkkikivi on yksi maankuoren yleisimmistä kivilajeista, mutta Pohjoismaiden peruskallioalueella kalkkikiviesiintymiä on rajoitetusti.

Kalkkikivi on puhdas luonnontuote, jota voidaan murskattuna tai jauhettuna käyttää sellaisenaan.

Jalostettuna kalsiumoksidiksi (poltettu kalkki) tai kalsiumhydroksidiksi (sammutettu kalkki) kalkin reaktiivisuus lisääntyy ja se sitoo paremmin epäpuhtauksia itseensä. Kalkkikivipohjaisia tuotteita käytetäänkin epäpuhtauksien poistamiseen eri prosesseissa ja neutralisointiaineena. Näiden ympäristövaikutuksia vähentävien cleantech-ratkaisujen merkitys on kasvamassa.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.