Kalkki on kaikkialla

Kalkkikivi on välttämätön raaka-aine

Nordkalk Terra

Nordkalk Terra -tuotteet ovat erityisesti maan stabilointiin kehitettyjä tuotteita. Kalkkikivipohjaisilla stabilointituotteilla saadaan luotua luja ja kestävä maapohja kaikenlaisilla maalajeilla kustannustehokkaasti vaativissakin olosuhteissa.

Vastaus haastaviin olosuhteisiin

Nordkalk Terra-tuotteet soveltuvat märkien ja pehmeiden savimaiden stabilointiin ja mahdollistavat rakentamisen haastavassa maaperässä. Kalkkikivipohjaiset stabilointituotteet ovat ympäristöystävällinen ja kustannustehokas ratkaisu verrattuna vaihtoehtoisiin menetelmiin. Tuotteet soveltuvat sekä syvästabilointiin että massastabilointimenetelmiin.

Nordkalk Terra POZ

Nordkalk Terra POZ soveltuu normaalisti kalkki-sementillä (KC50) lujittuviin kohteisiin, kun sideaineelta halutaan edullista hinta-laatusuhdetta. Tuote sopii myös erinomaisesti savien massastabilointiin.

Nordkalk Terra POZ hiilijalanjälki on lähes kolmanneksen pienempi kuin normaalin kalkki-sementti seoksen. Suomalaisten stabiloinnin sideaineiden hiilijalanjälkeä on saatu pienennettyä myös sementtiteollisuuden kehitystyöllä. Käytettävä sementti on nykyisin CEM II/B-M laatua, missä kiertotalouspohjaisten seosaineiden osuus on jopa 30 %.

Nordkalk Terra KC 50

Nordkalk Terra KC 50 on maastabiloinnin perussideaine, jolla on hyvin laaja käyttöalue savimaalajeissa. Tuote on pohjoismaiden yleisimmin käytetty stabilointiseos, jossa yhdistyvät kalkille ominainen pitkäaikaislujittuminen ja diffundoitumiskyky, sekä sementin tuoma nopea alkulujittuminen. Kalkkikivipohjainen sideaine antaa stabiloidulle maalle erityistä lujuutta ja se kestää erinomaisesti kuormitusta ja maan muodonmuutoksia. Tuotteen raaka-aineina ovat poltettu jauhettu kalkki ja sementti.

Nordkalk Terra GTC

Nordkalk Terra GTC on tarkoitettu ongelmallisille maalajeille kuten vaikeasti lujittuvien liejujen ja sulfidisavien stabilointiin. Tuotteen raaka-aineina on kalkin ja sementin lisäksi kipsi, joka lisää tuotteen lujittumisominaisuuksia etenkin rikkipitoisessa maaperässä. Sideaineyhdistelmä on todettu monessa tapauksessa parhaaksi erityisesti ongelmallisten liejujen ja sulfidisavien stabilointiin.

Nordkalk Terra KC 30

Nordkalk Terra KC 30 soveltuu käytettäväksi hieman vaikeammin lujittuvalle maaperälle. Tuote sisältää kalkkia ja sementtiä suhteessa 30/70%.

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.