Kalkki on kaikkialla

Kalkkikivi on välttämätön raaka-aine

Nordkalk Kiviainekset

Nordkalk kaivosten kiviaineksia on saatavilla yhteistyökumppaniemme kautta Paraisilla ja Lappeenrannassa. Pienpaikkakunnilla (Lohja, Vampula ja Vimpeli) tarkista saatavuus asiakaspalvelustamme.

Kiviainekset - Kiveä kestävästi

Nordkalkin kaivosten kiviainekset ovat ympäristöystävällisiä, turvallisia ja edullisia kalliotuotteita. Päätuotteemme kalkkikiven louhinnan ohessa syntyy kiviaineksia, joista valmistamme murskeita ja seulomme sepeleitä erilaisia käyttökohteita varten. Toimimme kestävästi ja luontoa kunnioittaen. Teemme jatkuvasti työtä vähentääksemme toiminnan aiheuttamia vaikutuksia ympäristöön. Toimintamme on sertifioitu, mikä tarkoittaa, että ulkoinen taho tarkastaa toimintaamme varmistaakseen, että Nordkalk noudattaa asetettuja standardeja.

Mihin kiviaineksia tarvitaan?

Suomessa käytetään vuosittain noin 100 miljoonaa tonnia kiviaineksia, soraa ja hiekkaa rakentamiseen. Määrää kasvattavat pohjoisissa olosuhteissa routiminen, mutta iso selittävä tekijä on rakentamisen leviäminen kasvukeskuksissa vähemmän edullisille rakennuspaikoille, joihin tarvitaan maa-ainesta pohjustustöihin. Kiviaineksia kuluu eri kohteisiin erilaisia määriä: omakotitalon pohjatöihin tarvitaan kiviainesta 300 tonnia, mutta kilometri moottoritietä saattaa vaatia jopa 50 000 tonnia kiviaineksia pohjustustyöhön.

Kiviainekset lähellä asiakasta

Kiviaineksia syntyy tuotantopaikkakunnillamme ympäri Suomea ja kattavan tehdasverkoston vuoksi voimme toimittaa kiviaineksia yhteistyökumppaniemme välittämänä kustannustehokkaasti.


Yhteystyökumppaneinamme toimivat:

  • Lappeenrannassa Kuljetusliike Nikkilä Oy ja Peab Industri Oy
  • Paraisilla Rudus Oy Länsi-Suomi Kiviaines
dumpperi_500_px_mx4r.jpg

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.