Kalkki on kaikkialla

Kalkkikivi on välttämätön raaka-aine

Nordkalk Kiviainekset

Kiviainekset - Kiveä kestävästi

Nordkalk kiviainekset ovat ympäristöystävällisiä, turvallisia ja edullisia kalliotuotteita. Päätuotteemme kalkkikiven louhinnan ohessa syntyy kiviaineksia, joista valmistamme murskeita ja seulomme sepeleitä erilaisia käyttökohteita varten. Toimimme kestävästi ja luontoa kunnioittaen. Teemme jatkuvasti työtä vähentääksemme toiminnan aiheuttamia vaikutuksia ympäristöön. Toimintamme on sertifioitu, mikä tarkoittaa, että ulkoinen taho tarkastaa toimintaamme varmistaakseen, että Nordkalk noudattaa asetettuja standardeja.

Mihin kiviaineksia tarvitaan?

Suomessa käytetään vuosittain noin 100 miljoonaa tonnia kiviaineksia, soraa ja hiekkaa rakentamiseen. Määrää kasvattavat pohjoisissa olosuhteissa routiminen, mutta iso selittävä tekijä on rakentamisen leviäminen kasvukeskuksissa vähemmän edullisille rakennuspaikoille, joihin tarvitaan maa-ainesta pohjustustöihin. Kiviaineksia kuluu eri kohteisiin erilaisia määriä: omakotitalon pohjatöihin tarvitaan kiviainesta 300 tonnia, mutta kilometri moottoritietä saattaa vaatia jopa 50 000 tonnia kiviaineksia pohjustustyöhön.

Nordkalk kiviainekset lähellä asiakasta

Nordkalk kalliomurskeita on jo pitkään käytetty maa- ja tierakentamiseen. Kiviaineksia syntyy tuotantopaikkakunnillamme ympäri Suomea ja kattavan tehdasverkoston vuoksi voimme toimittaa kiviaineksia kustannustehokkaasti.

Erikoiskivilajeja saatavana tilauksesta

Nordkalkin tehtailla muodostuu erilaisia kalkkikivipitoisia pääsääntöisesti vaaleita lajitteita, mutta joiltakin paikkakunnilta on saatavana myös värirouheita pihojen maisemointiin.

Seuraavassa on luettelo eri kalliotuotteista paikkakunnittain. Osalla kalliotuotteista on kausittain kova menekki, joten on hyvä varmistaa ajoissa tuotteiden saatavuus. Tarkista tuotteiden saatavuus paikallismyynnistämme (Lohja, Vampula ja Vimpeli). Valikoima vaihtelee paikkakunnittain.

Yhteystyökumppaneinamme toimivat:

  • Lappeenrannassa Kuljetusliike Nikkilä Oy ja YIT Teollisuus Oy
  • Paraisilla Rudus Oy Länsi-Suomi Kiviaines
dumpperi_500_px_mx4r.jpg

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.