Kalkkifillerit

-vaativiin olosuhteisiin

Kalkkifillerit

Nordkalk Kalkkifillerit ovat korkealaatuisia ja hienojakoisia asfaltin ja monien rakennusteollisuuden tuotteiden valmistuksessa käytettäviä kalkkifillereitä, joilla on standardin vaatima CE-merkki.

Käyttökohteina asfaltti ja betoni

Nordkalk Kalkkifillerit soveltuvat käytettäväksi teiden, lentokenttien ja muiden liikennöityjen alueiden asfalttimassoissa. Nordkalkin kalkkifillereitä käytetään laajasti myös rakennusteollisuuden tuotteissa, kuten betonin, tiilien, kattohuovan, seinälevyjen sekä muurauslaastien ja tasoitteiden raaka-aineina. Kattavan tehdasverkon ansiosta Nordkalk Kalkkifillereitä on saatavana aina lähellä asiakasta.

Erityisen vaativiin olosuhteisiin, kuten esimerkiksi lentokenttien päällysteisiin, suositellaan asfalttimassan täyteaineeksi sammutettua kalkkia, sillä se parantaa edelleen tarttuvuutta ja vedenkestävyyttä.

Kalkkifilleri betonin valmistuksessa

Nordkalk Kalkkifillereitä voidaan käyttää betonin valmistuksessa korvaamaan esimerkiksi klinkkeripohjaisia sideaineita erityisesti silloin, kun valmistuksessa vaaditaan suurta hienoainesmäärää. Kalkkifillereitä käytetään myös lisäämään betonin vaaleutta, jos väri on lopputuotteen kannalta olennaista. Lisäksi kalkkifilleri parantaa värin tasaisuutta ja kestoa.

Korkeampi alkulujuus 

Kalkkifillerit soveltuvat kaikkeen betonin valmistukseen, jossa halutaan lievästi korkeampaa alkulujuutta tai vähentää klinkkeripohjaisen sideaineen käyttöä. Kalkkifilleri korvaa sementtiä hienoaineena - erityisesti itsetiivistyvässä betonissa. Se parantaa myös huonolaatuista luonnonfilleriä ja -hiekkaa.

Kalkkifilleri soveltuu monipuolisesti  sekä paikalla valettuun että elementtituotantoon. Kalkkifillerin käyttö betonin valmistuksessa antaa mahdollisuuden edullisempaan, tehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään tuotantoon.

Nordkalk Kalkkifillerit:

  • Nordkalk Kalkkifilleri 63
  • Nordkalk Parfill 80

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.