Kalkkikivijauheet

-rakentamiseen, maatalouteen ja ympäristösovelluksiin

Nordkalk Aito -rehukalkit

Nordkalk Aito-rehukalkit tehdään parhaimmasta ja puhtaimmasta kalkkikivestä. Tuotannossa on kolme karkeudeltaan erilaista rehukalkkia: Aito Ruokintakalkki, Aito Poikaskalkki ja Aito Kanakalkki. Rehukalkkien tärkein ominaisuus on korkea kalsiumpitoisuus ja samalla hyvä liukoisuus.

Nordkalk Aito Rehukalkki

Nordkalk Aito Ruokintakalkki soveltuu nautojen, sikojen, siipikarjan ja hevosten ruokintaan. Tuote on jauhettu 1 mm hienouteen ja se sisältää kalsiumia 36 %. 

Aito ruokintakalkki 155x200

Nordkalk Aito Poikaskalkki

Nordkalk Aito Poikaskalkki on korkealaatuisesta kalkkikivestä noin 3 mm:n hienouteen jauhettua kalkkia ja sen kalsiumpitoisuus on 36 %. Poikaskalkkia käytetään pääasiassa siipikarjan ruokinnassa. Nordkalk rehukalkit varmistavat, että kana kaikissa tilanteissa ja tuotantokauden vaiheissa saa riittävästi kalsiumia laadukkaan munankuoren rakentamiseen ja luuston kunnon ylläpitämiseen. Jos kana ei saa ruokinnassa tarpeeksi kalkkia, munankuorien laatu alkaa heiketä ja kana kärsii kalkin puutteesta.

Aito poikaskalkki 155x200

Nordkalk Aito Kanakalkki


Kanakalkki on karkeudeltaan n. 6 mm kalkkikivirouhetta, jota käytetään kanojen ruokinnassa. Karkeammalla ja hitaammin sulavalla kanakalkilla varmistetaan kanan kalsiumin saatavuus kuoren muodostuksen aikana. Jos kana ei saa ruokinnassa tarpeeksi kalkkia, munankuorien laatu alkaa heiketä ja kana kärsii kalkin puutteesta.

Aito kanakalkki 155x200

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa

Mika Erkkilä
Mika Erkkilä
Myyntipäällikkö, Pohjois-Suomi
Maatalous ja rehukalkit

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.