Kalkki on kaikkialla

Kalkkikivi on välttämätön raaka-aine

Kalkki paperin valmistuksessa

GCC - Valkoista kuin marmori

Paperi- ja kartonkiteollisuus käyttää kalkkikivestä jalostettuja päällystyspigmenttejä ja täyteaineita kuten GCC:tä (Ground Calcium Carbonate). GCC valmistetaan rikastetusta, hienoksi jauhetusta kalsiumkarbonaatista ja sitä käytetään hienopaperissa, pakkauskartongissa ja puupitoisessa paperissa.

Kalsiittia GCC:hen valmistetaan Lappeenrannassa, jossa paikallisen marmorin valkoisuusaste on erittäin korkea. GCC:n valmistaja Lappeenrannassa on Nordkalkin tytäryhtiö Suomen Karbonaatti Oy.

rock,_paper_scissors_p5kd.jpg

PCC - Loistavaa paperia

PCC (Precipitated Calcium Carbonate) on saostettua kalsiumkarbonaattia, joka valmistetaan poltetusta kalkista. Prosessissa poltettu kalkki muutetaan veden avulla niin sanotuksi kalkkimaidoksi, johon lisätään hiilidioksidia. Reaktioiden lopputuotteena syntyy hienoa, saostettua kalsiumkarbonaattia. Prosessiolosuhteita säätämällä pystytään vaikuttamaan esimerkiksi PCC:n partikkelikokoon ja -muotoon. PCC:tä käytetään eniten täyteaineena hienopaperissa, kuten kopiopaperissa, jossa vaaleus ja opasiteetti eli läpinäkymättömyys ovat tärkeitä kriteereitä.

Nordkalk tarjoaa PCC:n valmistukseen korkealaatuisia, puhtaita ja vaaleita tuotteita, jotka kuuluvat Nordkalk QL -tuoteperheeseen. Lisäksi Nordkalkilla on käytössään oma kehityslaboratorio tuotetestauksia ja kehitystyötä varten. 

magazine_qkfv.jpg

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa

Satu Penttinen
Satu Penttinen
Key Account Manager
Pulp & Paper, Metals & Mining

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.