Kannattavaa ja vastuullista

liiketoimintaa

Osana yhteisöä

Rettig Groupin arvo avoimuus on perustana, kun Nordkalkin viestii naapureilleen, paikallisille yhteisöille ja yhteiskunnalle yleensä. Uskomme, että näyttämällä ihmisille mitä me teemme ja keitä me olemme, saamme toiminnallemme sosiaalisen hyväksynnän ja se vahvistuu.

Paras tapa tavata naapureita on järjestää yhteisötapahtumia ja kokouksia – avata ovet yleisölle. Joka toinen vuosi järjestettävä kansainvälinen tapahtuma EMD (European Minerals Day) on hyvä esimerkki tämän kaltaisesta toiminnasta. Vuonna 2015 EMD järjestettiin syyskuun viimeisenä viikonloppuna. Nordkalkin toiminnot Suomessa, Ruotsissa ja Virossa osallistuivat tapahtumaan yli 130 muun teollisuusyrityksen kanssa yli 25 maassa. Sadat kävijät hyödynsivät tilaisuuden tutustua meihin, kalkkikiveen ja kaivostoimintaan.

Yhteistyössä koulujen kanssa

Nordkalk tekee yhteistyötä useiden koulujen ja yliopistojen kanssa muun muassa järjestämällä tutustumiskäyntejä tuotantolaitoksiinsa, tarjoamalla harjoittelupaikkoja opiskelijoille, tutkimustyömahdollisuuksia sekä kesätyöpaikkoja. Rakkessa, Virossa Nordkalkin asiantuntijat tekevät yhteistyötä koulujen kanssa pitämällä kouluissa luentoja kerran kuussa esimerkiksi kemiasta ja geologiasta.
Suomessa aloitettiin kesätyöstipendiohjelma vuonna 2015. Ohjelma suunnattiin 16-17-vuotiaille nuorille. Yksi kesätyöstipendin saajista oli Ella Hytönen, joka työskenteli Paraisilla. Hän on kuvassa oman tukijansa Jerker Söderblomin kanssa.

Vettä ja lämpöä yhteisölle

Yritykset tuottavat yhteiskunnalle sen tarvitsemia tuotteita ja palveluita ja luo ympäröiville yhteisöille työpaikkoja. Nordkalkin tapauksessa jotkut kunnat hyötyvät myös yhtiön toiminnan sivutuotteista. Paraisilla ja Tytyrissä Suomessa ja Köpingissä Ruotsissa Nordkalk toimittaa talteen kerättyä ylijäämälämpöä kaukolämpöverkkoon. Lue lisää:


Sponsorointia paikallisesti ja ympäristökohteille

Nordkalk keskittää sponsorointinsa niille alueille, joilla sillä on toimintaa. Pääosassa ovat lapset ja nuoret, joiden vapaa-ajan toiminta, pääosin urheilu, on tuen kohteena.

Toinen sponsoroinnin pääkohde on ympäristöprojektit yhteistyössä tutkimuslaitosten kanssa. Nordkalk teki vuonna 2012 sitoumuksen Baltic Sea Action Groupille (BSAG). Nordkalkin tavoitteena on vähentää Itämeren fosforikuormitusta Fostop® -tuotteidensa avulla.

Kalkkikiveä sukupolville

Kalkkikiven louhinta on pitkäkestoista liiketoimintaa ja monet Nordkalkin toimipaikoista ovat toimineet  vuosikymmeniä. Yhteisöt ovat kasvaneet kaivosten ympärille, ja ne ovat menestyneet kaivoksien ansiosta. Yhteiskunta on riippuvainen kalkkikivestä, ja Nordkalk takaa kalkkikiven jatkuvan saannin etsimällä uusia varantoja. Ruotsissa valmistelut kalkkikivikaivoksen avaamiseksi Bungeen Pohjois-Gotlantiin ovat olleet käynnissä jo kymmenen vuotta pitkittyneen oikeuskäsittelyn takia.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.