Kannattavaa ja vastuullista

liiketoimintaa

Kestävä kehitys perustuu kannattavuuteen

Kestävä kehitys perustuu kannattavuuteen, joka koituu kaikkien sidosryhmien parhaaksi. Kannattavuus tarkoittaa työtä ja toimeentuloa, parannuksia ja investointeja sekä mahdollisuuksia innovaatioihin. Uusilla tuotteilla ja ratkaisuilla vastataan maailmanlaajuisiin haasteisiin kuten ilmastonmuutokseen ja väestönkasvun aiheuttamaan luonnonvarojen lisätarpeeseen.

Kalkkikivi on monipuolinen ja usein korvaamaton raaka-aine. Sitä tarvitaan useilla teollisuudenaloilla sekä ympäristönhoidossa että maataloudessa. Käyttökohteiden monipuolisuus helpottaa talouden tasapainottamista suhdannevaihteluissa. 

Myynti asiakassegmenteittäin

Rakentaminen
Teräs & kaivokset
Paperi & Sellu
Ympäristö
Maanviljely
Muu teollisuus

Investoinnit: rakeistuslaitokset Puolaan ja Ruotsiin

Kalkkikivijauheesta valmistettavia rakeita tuottava tehdas Sławnossa Puolassa on yksi suurimmista investoinneista vuonna 2016. Se otettiin käyttöön kevätkesästä, ja uusi tuote maatalousasiakkaille  lanseerattiin Keski-Euroopan markkinoille kesäkuussa. Investoinnin myötä tehtaan henkilöstömäärä kasvaa 30 hengellä. 

Myös Ruotsissa Landskronassa avattiin rakeistuslaitos alkukesästä 2016. Se tuottaa sammutetusta kalkista tehtyjä rakeita savukaasujen rikinpoistoon (FGD)  laivojen rikkipesureihin ja pienteollisuudelle kiristyvien päästömääräysten hallintaan. 

Granulation plant Slawno 2016

  Talousvuosi 2015

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.