Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Perunapelto kaipaa kalkkia

Nordkalk (info a nordkalk.com), 23.10.2015

Urakoitsija Markus Björses Kristiinankaupungista levittää MB-Trac/Bredal -yhdistelmällä kalkkia Mathias Lindbergin perunamaalle Dagsmarkissa. Mathiaksella on perunaa noin 30 hehtaaria, ja hän pyrkii huolehtimaan hyvin sekä maan Ca- ja Mg-luvusta että pH:sta. Kristiinankaupungin seudulla perunasato oli yleisesti ottaen aika hyvä tänä vuonna, ja Mathiaskin sai joiltain lohkoilta huippusadon. Hyvä sato ja hieman viimevuotista parempi perunan hinta näkyvät positiivisesti myös seudun kalkituksissa.

 

Kalkin sisältämä kalsium tärkeää perunalle

Perunapellon tavoite-pH on 5,8-6,4. Peruna sietää melko hapantakin maata, mutta happamissa olosuhteissa ongelmaksi voi koitua kalsiumin saatavuus. Kalsium on perunalle tärkeä ravinne, sillä se vaikuttaa perunan käsittely- ja varastointikestävyyteen. Paras tapa tuoda kalsium perunan saataville on huolehtia perunamaan säännöllisestä kalkituksesta. Kalsiumin puutos aiheuttaa perunalla kasvun hidastumista ja laatuongelmia.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.