Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Kymmenen vuotta Kureveren kalkkia Ahvenanmaalle

Nordkalk (info a nordkalk.com), 1.10.2015

Nordkalkin Kureveren kaivoksesta Virosta laivattiin ensimmäinen erä Nordkalk dolomiitti KU -kalkkia (magnesiumpitoista kalkkia) ahvenanmaalaisille maanviljelijöille 20.9.2005. Lähes päivälleen kymmenen vuotta myöhemmin, 23.9.2015, samaa tuotetta purettiin taas laivasta Maarianhaminassa.

 

Nordkalk toimittaa vuosittain noin 1000-2000 tonnia eli 1-2 laivalastillista maanparannuskalkkia Ahvenanmaalle. Viljelysmaiden pH on Ahvenanmaalla melko hyvällä tasolla (6,2), mutta maaperän magnesiumpuute on valtava. Siksi Kureveren dolomiittikalkki sopii erinomaisesti juuri tähän maaperään, koska siinä on vähintään 12 prosenttia magnesiumia.

Ahvenanmaalaisilla viljelijöillä on paljon erikoisviljeltyä maata kuten sipulimaita, jotka vaativat paljon kalkkia. Alueen viljelijät hoitavat maitaan erittäin hyvin. Kalkitus ei vain kasvata satoa ja paranna maan rakennetta, se estää myös ravinteiden valumisen ympäröiviin vesistöihin.

 

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.