Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Heurekan Maan alle -näyttely on herättänyt kiinnostusta Suomessa ja maailmalla

Nordkalk (info a nordkalk.com), 14.9.2015

Vajaa vuosi sitten, 11.10.2014 avattiin Tiedekeskus Heurekassa näyttely, joka tarkastelee monipuolisesti geologiaa, kaivosalaa ja maanalaista rakentamista. Nyt näyttely on päättymässä Suomessa, viimeinen mahdollisuus käydä ”maan alla” on 20.9.2015.

Näyttely on herättänyt huomiota ja kiinnostusta myös kansainvälisesti. Näyttelyn myymisestä Tsekin tasavaltaan käydään parhaillaan neuvotteluita ja myös Yhdysvalloissa on kiinnostusta tehdä oma versio Maan alle -näyttelystä. Kansainvälinen kiinnostus kertoo Heurekan onnistuneesta toteutuksesta ja aiheen ajankohtaisuudesta maailmanlaajuisesti.

Yhdessä kasvaneet - kaivos ja kaupunki

Yksi näyttelyn kohteista on nimeltään "Kaivoskaupungin kasvot". Se kertoo Nordkalkin kalkkikaivoksen vaikutuksista Turun saaristossa sijaitsevan Paraisten kaupungin asukkaiden elämään.

Heurekan näyttelyn tekijät keräsivät kohdetta varten muistoja kaikenikäisiltä paraislaisilta haastatellen ja kuvaten kaikkia halukkaita keväällä 2014.

Näyttely on houkutellut kävijöitä jo heti avajaisviikonlopusta lähtien, elokuun 2015 loppuun mennessä siihen oli tutustunut lähes 200 000 kävijää, joista yli 45000 oli koululaisia.

Nordkalk on ollut mukana tukemassa Maan alle -näyttelyä.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.