Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

European Minerals Day 2015 Paraisilla - tervetuloa!

Nordkalk (info a nordkalk.com), 11.9.2015

Kaivosyhtiöt eri puolilla Eurooppaa avaavat ovensa yleisölle 25.-27. syyskuuta, jolloin vietetään European Minerals Day -tapahtumaa. Nordkalk on alusta eli vuodesta 2007 asti osallistunut tähän joka toinen vuosi järjestettävään tapahtumaan, jonka  tarkoitus on tutustuttaa yleisö mineraalien louhintaan ja jalostukseen sekä jakaa tietoa mineraalien merkityksestä ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

Paraisilla Pensionaatin alueella (Kaivostie 1) on avoimien ovien päivä lauantaina 26.9. klo 10-14. Vetonaulana on tälläkin kertaa kiertoajelut kaivokseen oman henkilöstön asiantuntevassa opastuksessa. Bussit lähtevät puolen tunnin välein, ja kierros kestää noin 45 minuuttia. Kiertoajelulle kannattaa ilmoittautua etukäteen tästä. Huom: kaikki bussit ovat täynnä (tilanne iltapäivällä 25.9).

Pensionaatissa ja sen pihapiirissä on infopisteitä, joissa kerrotaan kalkkikiven hyödyntämisestä geologiasta jälkihoitoon asti. Nordkalk Aito -kuluttajatuotteiden ohella esillä on kiviaineksia, joiden markkinointiin panostamalla edistetään materiaalitehokkuutta kohti  100 %:n tavoitetta.  Katettu aamiaispöytä kertoo kalkkikiven monipuolisesta käytöstä, ja Nordkalkista yrityksenä kerrotaan videoiden, esitysten ja esitteiden avulla. Lapsivieraille on varattu väritysnurkka, jossa pahviset, luonnollisen kokoiset kaivosmiehet saavat uuden ilmeen. 

Työturvallisuus on näkyvästi esillä, sillä kaikki halukkaat pääsevät kokeilemaan tulen sammuttamista uudella harjoituslaitteistolla. Pensionaatin parkkipaikalla voi tutustua kaivoksen uusimpaan louheautoon.

European Minerals Day -tapahtuman tavoitteena on tehdä tutuksi teollisuudenalaa, joka on elintärkeä Euroopan kilpailukyvylle ja tulevaisuudelle. Yli 70 % EU:n teollisuustuotannosta ja noin 30 miljoonaa työpaikkaa ovat riippuvaisia louhituista kaivannaistuotteista. Nordkalkin toimipaikoista tapahtumaan osallistuvat myös Storugns Ruotsissa sekä Kurevere ja Rakke Virossa.

Lisätietoja:
Anne Foley, viestintäpäällikkö, Nordkalk Oy Ab, puh. 020 753 7101
Information på svenska

Paikoitusalueena voi käyttää Seuraintalon tonttia Koulukadulla, josta noin 500 metriä Pensionaattiin.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.