Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Marmorikivi muistuttaa kaivostoiminnasta Kerimäellä

Nordkalk (info a nordkalk.com), 15.6.2015

Maailman suurimmasta puukirkosta tunnettu Kerimäki sai kesäkuun toisena lauantaina uuden maamerkin, Louhen kaivokselta tuodun marmori- eli kalkkikiven.

 

Louhen kaivoksesta 190 metrin syvyydestä louhittu kivenjärkäle muistuttaa kaivosteollisuuden merkityksestä ja historiasta alueella, jolla kaivostoimintaa käynnisteltiin jo 1930-luvulla. Sotavuosien jälkeen Ruskealan Marmori Oy siirsi toimintansa rajan taakse jääneeltä louhokseltaan Ruokojärvelle eli nykyiselle Louhelle. Nordkalkin omistaneen Partek-konsernin omistukseen tuotantolaitos tuli 1988, ja vuodesta 2002 toiminta on jatkunut Nordkalkin nimellä.  

Merkin vihkimistilaisuudessa puhuivat Savonlinnan ympäristöpäällikkö Matti Rautiainen (vas.), jonka kuntalaisaloitteesta maamerkki pystytettiin, sekä Nordkalkin yksikönpäällikkö Jouni Heinonen ja Savonlinnan hallintopäällikkö Saku Linnanmurto. Puhujat korostivat perusteollisuuden merkitystä yhteiskunnassa ja kalkkikiven monipuolista käyttöä niin teollisuudessa kuin maataloudessa ja ympäristönhoidossa.
Anne Foley

 

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.