Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Yhteisenä intohimona Itämeri

Nordkalk (info a nordkalk.com), 27.5.2015

Paraisten Bläsnäsin rannalla järjestettiin 26.5.2015 Intohimona Itämeri -koululaistapahtuma, jonka tarkoituksena on lisätä lasten tietämystä Itämerestä ja siitä, miten pienet yksittäiset teot vaikuttavat myönteisesti Itämeren tilaan. Hanke on osa Suomen Nuorkauppakamarit ry:n ja Baltic Sea Action Group (BSAG) -säätiön yhteistyötä, jonka puitteissa Suomen nuorkauppakamarit toteuttavat erilaisia projekteja ja tempauksia Itämeren hyväksi. Nordkalk tukee Kaarinan Nuorkauppakamarin ry:n Intohimona Itämeri -projektia, ja on mukana BSAG:n Itämeren suojeluhankkeessa sitoumuksella, jonka tavoitteena on vähentää Itämeren fosforikuormitusta.

Nordkalk osallistui Kaarinan Nuorkauppakamarin Paraisilla järjestämään tapahtumaan. Nordkalkin edustaja Kjell Weppling kertoi koululaisille, miten kalkkikivipohjaisilla tuotteilla voidaan vähentää Itämeren rehevöitymistä ja sinilevän leviämistä.

Tapahtuma järjestettiin meren rannalla, jossa oppilaat pääsivät tutustumaan Itämeren suojeluun tekemällä käytännön tehtäviä. He saivat mm. onkia, tunnistaa kaloja, opetella merimerkkejä ja lajitella roskia. Kun Paraisten Koivuhaan koulu sai kutsun osallistua Intohimona Itämeri -tapahtumaan, osallistumista ei tarvinnut miettiä kauan:

- Kun joku näkee vaivaa luonnon hyväksi ja järjestää jotain, osallistumme mielellämme. Oppilaatkin tuntuvat ottavan tiedon paremmin vastaan, kun se esitetään eri tavalla ja havainnollistaen. Monella paraislaisella on oma mökki, he asuvat veden äärellä tai kalastavat, joten lapset ovat nähneet sinilevää. Kaikki lähtivät mielellään mukaan kun kutsu tuli, kertoo opettaja Maarit Huhti.

Tempauksen tavoitteena oli saada lapset tietoisiksi siitä, että jokaisen oma toiminta vaikuttaa yhteisen meremme tilaan. Toiveena on, että lapset myöskin kertovat oppimistaan asioista perheilleen ja ystävilleen, ja siten levittävät tietoa ja osaamista eteenpäin. Itämeren hyväksi järjestetyn tapahtuman viesti oli selvä: ihmisten pitää päättää, mitä ja miten paljon Itämeren hyväksi halutaan tehdä.
Teksti ja kuva: Emmi Nuppula

Neiti Sinilevä uhkaa vallata Itämeren. Lapset oppivat, miten sitä voidaan estää.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.