Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk lahjoitti 40 tonnia kalkkikiveä Helsinki-Malmin lentokentälle

Nordkalk (info a nordkalk.com), 21.5.2015

Pääkaupunkiseudun ainoa kansainvälinen yleisilmailukenttä täytti 77 vuotta 15.5.2015. Juhlan kunniaksi vuonna 1937 ilmailumääräysten vaatimuksesta rakennettu, kiitoteiden välissä sijaitseva, HELSINKI-teksti on kunnostettu alkuperäiseen loistoonsa. Teksti on 64 metriä leveä ja kirjaimet kuuden metrin korkuiset. Teksti on tehty Nordkalkin kalkkikivestä, jota vietiin kentälle noin 40 tonnia.

Teksti oli kunnostuksen puutteesta ehtinyt jo kadota näkyvistä ruohon peittoon, kun kentän kupeessa asuva Klaus Wesa löysi sen. Hän kertoi, että vanha teksti löytyi sillä perusteella, että nurmikko kasvoi siinä kohtaa paremmin.

 

Kuva: Sonja Wesa

 

Historiallinen kenttämiljöö vilkkaassa käytössä

Helsinki-Malmin lentoaseman toiminta koostuu lentokoulutuksesta, yleisilmailusta ja viranomaislennoista. Sen historiallisesti arvokkaassa ympäristössä toimii useita harrasteilmailuseuroja, lentokouluja ja yrityksiä. Lentoasemalla on myös yksityisilmailua ja lentokerhotoimintaa. Säännöllistä lentoliikennettä tai matkustajaliikennettä Malmilla ei ole. Kenttä on nykyisellään toimintamäärältään Suomen toiseksi vilkkain lentoasema.

Kentän vuosipäivä ja fly in -tapahtuma 22.-24.5.2015

Kentän vuosipäivää vietetään ilmailullisen fly in -tapahtuman merkeissä 22.-24.5. Paikalle on tulossa kymmeniä lentokoneita ympäri Eurooppaa. Päätapahtumapäivä on lauantai 23.5.

Lue lisää Malmin lentokentästä

www.malmiairport.fi/

 

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.