Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Maanparannuskalkin valmistus jatkuu Louhella Savonlinnassa

Susan Heiskala (info a nordkalk.com), 19.6.2019

Louhi_air.jpg

Nordkalk Oy Ab:n Louhen-tehtaan kalkkiuuni ajetaan alas juhannukseen mennessä, mutta maanparannuskalkin ja kiviainesten tuotanto ja toimitukset jatkuvat normaalisti. Nordkalk tiedotti tammikuussa poltetun kalkin tuotannon päättymisestä Louhen kalkkitehtaalla muuttuneen markkinatilanteen takia.  

Poltetun ja sammutetun kalkin toimitukset asiakkaille hoidetaan jatkossa pääosin Nordkalkin muilta toimipaikoilta.

Louhella oli yhteistoimintaneuvottelujen alkaessa töissä runsaat 20 henkilöä. Kesäkuun jälkeen työntekijöitä on neljä hoitamassa sulkemiseen liittyviä käytännön toimia. Vastuu maanparannuskalkin tuotannosta sekä sivukiven tuotannosta ja myynnistä siirtyy heinäkuun alussa ulkoiselle toimijalle, JTL Murskaus Oy:lle.

Kaivostoimintaa Louhella käynnisteltiin jo 1930-luvulla. Teollinen tuotanto alkoi 1943, kun tuotanto nykyisen Venäjän alueella sijaitsevasta Ruskealasta oli siirretty Louhelle. Nordkalkin aiempi omistaja Partek osti Ruskealan Marmori Oy:n vuonna 1989.

  

Lisätietoja antaa:
Kari Vyhtinen, operatiivinen johtaja, puh. 020 753 7737


Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava kalkkikivipohjaisten tuotteiden ja ratkaisujen toimittaja. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille kuten sellu- ja paperi- sekä kaivos- ja terästeollisuudelle, rakentamiseen ja kemianteollisuudelle. Sovellustemme avulla parannetaan ilman ja veden laatua ja lisätään viljelysmaan tuottavuutta.

Nordkalkilla on tuotantoa yli 20 paikkakunnalla Itämeren alueella, Keski-Euroopassa, Norjassa ja Turkissa, joten olemme aina lähellä asiakkaitamme. Yhtiön palveluksessa on 1000 henkilöä ja vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 300 milj. euroa. Nordkalkin omistaa​ Rettig Group​.​ 

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.