Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk ja ArcelorMittal Eisenhüttenstadt aloittavat pitkäaikaisen yhteistyön Keski-Euroopassa

Tiina Roine (info a nordkalk.com), 15.3.2019

eisenhuttenstadt (002) 550

Nordkalk ryhtyy operoimaan maailman johtavan teräksentuottajan, ArcelorMittalin, kalkkiuuneja Eisenhüttenstadtissa, Saksassa. Yhteistyösopimus allekirjoitettiin 14. maaliskuuta 2019.

Sopimus luo Nordkalkille hyvät edellytykset kasvaa Keski-Euroopassa; Nordkalk voi hyödyntää laajaa osaamistaan ja valmiuksiaan kalkkiliiketoiminnassa. Uunissa poltettava kalkkikivi tuodaan Nordkalkin Puolan kaivoksista.  

Nordkalk ja ArcelorMittal arvioivat, että yhteistyön avulla pystytään edelleen parantamaan kalkkiuunitoimintoja Eisenhüttenstadtissa ja molemmat osapuolet voivat keskittyä ydintoimintoihinsa.

Nordkalk tulee huolehtimaan kalkkiuunien operoinnista yhdessä ArcelorMittalin uuniyksikön kanssa. Uuniyksikössä työskentelee tällä hetkellä 16 henkilöä.

“Tämä on Nordkalkille mahdollisuus hyödyntää vankkaa osaamistaan kalkkiuunien operoinnissa sekä laajentaa liiketoimintaansa uudelle maantieteelliselle alueelle. Siirtymäprosessi kestää noin kuusi kuukautta ja odotamme, että täysi hyöty yhteistyöstä saavutetaan vuoteen 2021 mennessä”, kertoo Nordkalkin varatoimitusjohtaja Tarmo Tuominen.

Lisätietoja antaa:

Tarmo Tuominen
Varatoimitusjohtaja, Nordkalk
Puh. +358 40 720 5190 

Norkdalk on Pohjois-Euroopan johtava kalkkikivipohjaisten tuotteiden ja ratkaisujen toimittaja.

Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille kuten sellu- ja paperi- sekä kaivos- ja terästeollisuudelle, rakentamiseen ja kemianteollisuudelle. Sovellustemme avulla parannetaan ilman ja veden laatua ja lisätään viljelysmaan tuottavuutta. 

Nordkalkilla on tuotantoa yli 20 paikkakunnalla Itämeren alueella, Keski-Euroopassa, Norjassa ja Turkissa, joten olemme aina lähellä asiakkaitamme. Yhtiön palveluksessa on 1000 henkilöä ja vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 300,1 milj. euroa. Nordkalkin omistaa​ Rettig Group​.​  

ArcelorMittal on maailman johtava teräs- ja kaivosyritys noin 113 milj. tonnin vuosittaisella raakateräksen tuotantokapasiteetilla. Yrityksessä työskentelee noin 199 000 työntekijää 60:ssä maassa.

LEHDISTÖTIEDOTE_Nordkalk ja ArcelorMittal -yhteistyö

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.