Uutiset ja julkaisut

Lue viimeisimmät uutiset Nordkalkista

Nordkalk lopettaa tuotannon Louhen-tehtaallaan

Anne Foley (info a nordkalk.com), 8.1.2019

Nordkalk Oy Ab lopettaa tuotannon Louhen kalkkitehtaalla Savonlinnassa kesäkuun lopussa. Syynä on pitkään jatkunut vaikea markkinatilanne. 

Nordkalk käynnisti Louhella 12.11.2018 yhteistoimintaneuvottelut, joissa haettiin ratkaisuja markkinatilanteeseen. Tänään 8.1.2019 pidetyssä päätösneuvottelussa jouduttiin toteamaan, että keinoja riittävän kannattavuuden saavuttamiseksi ei ole löytynyt ja siksi tuotanto ajetaan alas 30.6.2019. 

Louhella on töissä 21 henkilöä, ja tuotannon alasajo tarkoittaa töiden loppumista koko henkilöstöltä. Neuvottelujen yhteydessä on kartoitettu henkilöstön mahdollisuudet siirtyä töihin Nordkalkin muille toimipaikoille. 

Nordkalk valmistaa Louhella poltettua ja sammutettua kalkkia teollisuuden ja kalkkikivijauheita maatalouden käyttöön. Toimitukset asiakkaille hoidetaan kesäkuun jälkeen Nordkalkin muilta toimipaikoilta. 

Kaivostoimintaa Louhella käynnisteltiin jo 1930-luvulla. Teollinen tuotanto alkoi 1943, kun tuotanto nykyisen Venäjän alueella sijaitsevasta Ruskealasta oli siirretty Louhelle. Nordkalkin aiempi omistaja Partek osti Ruskealan Marmori Oy:n vuonna 1989.   

Lisätietoja antaa:
Kari Vyhtinen, operatiivinen johtaja, puh. 020 753 7737

LEHDISTÖTIEDOTE LO 8JAN2019
21 kt, päivitetty 8.1.2019

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava kalkkikivipohjaisten tuotteiden ja ratkaisujen toimittaja. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille kuten sellu- ja paperi- sekä kaivos- ja terästeollisuudelle, rakentamiseen ja kemianteollisuudelle. Sovellustemme avulla parannetaan ilman ja veden laatua ja lisätään viljelysmaan tuottavuutta. Nordkalkilla on tuotantoa yli 20 paikkakunnalla Itämeren alueella, Keski-Euroopassa, Norjassa ja Turkissa, joten olemme aina lähellä asiakkaitamme. Yhtiön palveluksessa on 1000 henkilöä ja vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli 304 milj. euroa. Nordkalkin omistaa Rettig Group.

Kalkkikivialan edelläkävijä

Nordkalk on  kalkkikivialan  johtava yritys kotimarkkinoillaan. Toimitamme välttämättömiä raaka-aineita lukuisille teollisuudenaloille, ja sovelluksillamme turvataan puhdasta ilmaa ja vettä sekä viljelysmaan tuottavuutta.