Nordkalk

Kalkkikivipohjaisia tuotteita teollisuudelle, maataloudelle ja ympäristönhoitoon

Nordkalkille ei myönnetty lupaa aloittaa valmistelevia rakennustöitä Gotlannin Bungessa

13.4.2012
Ruotsin maa- ja ympäristöylioikeus (Mark- och miljööverdomstol) ilmoitti 12.4.2012 hylänneensä Nordkalkin hakemuksen, joka koskee uuden kalkkikivilouhoksen avaamista valmistelevia rakennustöitä Bunge Duckerissa Pohjois-Gotlannissa.

Maa- ja ympäristöylioikeuden arvion mukaan tässä vaiheessa ei ole riittäviä syitä erillisen rakennusluvan myöntämiseen. Koska asian pääkäsittely on pian ja rakennuslupa vaatisi poikkeusmenettelyä, tuomioistuin teki päätöksen, että toimintaa ei saa aloittaa ennen kuin varsinainen louhintalupa kaikkine ehtoineen on myönnetty.

- Luonnollisesti olemme pettyneitä maa- ja ympäristöylioikeuden päätökseen hylätä hakemuksemme valmistelutöiden aloittamiseksi. Meille on jo aiemmin myönnetty toimintalupa, mutta emme ole voineet käynnistää toimintaa, koska Ruotsin maa- ja ympäristötuomioistuin ei ole velvollisuudestaan huolimatta myöntänyt toiminnalle tarvittavia ehtoja. Jos lupa olisi myönnetty, olisimme voineet lyhentää tuotantoseisausta nykyisen louhoksen sulkemisen ja Bunge-louhoksen avaamisen välillä ja minimoida sen aiheuttamat negatiiviset seuraukset asiakkaillemme ja Nordkalkille, toteaa Anders Mattsson, Nordkalk AB:n toimitusjohtaja.

Jo vuonna 2009 silloinen ympäristöylioikeus myönsi Nordkalkille luvan avata uusi louhos Bungessa. Maa- ja ympäristötuomioistuimen päätös jättää määrittämättä luvan edellyttämät toimintaehdot on viivästyttänyt töiden aloittamista huomattavasti, vaikka Nordkalk on pyrkinyt aktiivisesti nopeuttamaan asian käsittelyä. Tilanne on nyt aikataulun suhteen kriittinen.

- Tähtäämme nyt maa- ja ympäristöylioikeudessa toukokuussa alkavaan pääkäsittelyyn ja toivomme, että päätös asiassa kaikkine ehtoineen saadaan ennen lomia. Vaikka joudummekin odottamaan vielä muutaman kuukauden, olemme toiveikkaita tulevan oikeuskäsittelyn suhteen, Anders Mattsson sanoo.

Pääkäsittely on 22.-24. toukokuuta.

Lisätietoja antavat:

Eva Feldt
HR- ja viestintäpäällikön sijainen
+46 10 476 2664 
sähköposti

Håkan Pihl
VP, Geology & Environment
+358 (0)20-7537169 
sähköposti

Nordkalk kuuluu Rettig Group -konserniin. Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava korkealaatuisten kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään mm. ympäristönhoidossa, paperi-, teräs- ja rakennusaineteollisuudessa sekä maataloudessa. Nordkalkilla on toimintaa yhdeksässä maassa Itämeren alueella, ja sen palveluksessa on yhteensä noin 1200 henkilöä, joista 200 työskentelee Ruotsissa. Nordkalk panostaa teollisten ja ympäristöarvojen yhdistämiseen, ja ympäristötyömme on sertifioitu ISO 14001 -standardin mukaisesti.

© Nordkalk.com | Sivukartta | Käyttöehdot | Yksityisyyden suoja | member of Rettig Group BSAGCleantech