Nordkalk

Kalkkikivipohjaisia tuotteita teollisuudelle, maataloudelle ja ympäristönhoitoon

Yt-neuvottelut päätökseen Nordkalkin Sipoon tehtaalla

12.1.2012

Tuotannon järjestelyjä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Nordkalkin Sipoon tehtaalla saatiin päätökseen 12. tammikuuta 2012.

Tehdas keskittyy vuoden 2012 toisen vuosipuoliskon alusta pääasiassa tuontiraaka-aineista jalostettujen kalkkikivipohjaisten maanparannustuotteiden valmistukseen ja toimittamiseen eteläisen ja kaakkoisen Suomen alueelle. Kaivoksen toiminta sopeutetaan muuttuneeseen tuotantorakenteeseen.

Muutoksen aiheuttamat työjärjestelyt koskevat koko henkilökuntaa, ja siihen liittyvät noin 7 henkilön irtisanomiset toteutetaan asteittain siten, että työsuhteet päättyvät viimeistään 16. heinäkuuta 2012. Sipoossa on vakituisessa työsuhteessa 16 työntekijää.

Sipoon tuotantokokonaisuus koostuu maanalaisesta kaivoksesta, jauhatuslaitoksesta ja raaka-aineiden tuontiin käytettävästä omasta satamasta. Kalkkikivipohjaisten tuotteiden ohella Sipoon tehtaalla on prosessoitu kolemaniittia ja kaoliinia, joita käytetään raaka-aineena lasikuidun valmistuksessa. Koska lasikuitutuotanto päättyi Suomessa vuoden 2011 lopussa, on Sipoon tuotantorakenteen muuttaminen välttämätöntä.

Nordkalk Oy Ab
Finland-divisioona

Hannu Venäläinen
Vice President, divisioonajohtaja

 

Lisätietoja:
Hannu Venäläinen, divisioonajohtaja, Nordkalk Oy Ab, puh. 040 530 2259

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava korkealaatuisten kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään mm. paperi-, teräs- ja rakennusaineteollisuudessa sekä ympäristönhoidossa ja maataloudessa. Tuotemerkki on Nordkalk. Vuonna 2010 Nordkalkin liikevaihto oli 331,9 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on n. 1200 henkilöä yli 30 paikkakunnalla mm. Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Puolassa, Virossa ja Venäjällä. Nordkalk kuuluu Rettig Group -konserniin.

© Nordkalk.com | Sivukartta | Käyttöehdot | Yksityisyyden suoja | member of Rettig Group BSAGCleantech